Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna
Priopćenje za javnost
Petak, 15. svibnja 2009.
Iz Vilniusa u Litvi u Maticu hrvatsku stigla je vijest da je Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske primljeno u punopravno članstvo EFA-e – Europske asocijacije festivala na generalnoj skupštini EFA-e i to bez ijednog suzdržanog glasa ili glasa protiv.

-    Svi članovi glavnoga odbora Skupštine jednoglasno su prihvatili aplikaciju Mostarskog proljeća, a s obzirom na njegovu visoku umjetničku razinu, odabir programa, međunarodni karakter. Prezentacija programa Mostarskog proljeća pozdravljena je velikim pljeskom – kazao nam je u telefonskom razgovoru intendant Dubrovačkih ljetnih igara dr. Ivo Prlender, inače član Umjetničkog savjeta Mostarskog proljeća.

Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović je kazao:
-    Vijest me silno obradovala. Grad Mostar se od ovog trenutka nalazi u zajednici najvećih – ne samo europskih , već i svjetskih festivala. To je veliko priznanje. To je kruna našega desetogodišnjeg rada. Od srca čestitam svim članovima Predsjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora Matice hrvatske Mostar, cijelome timu Mostarskog proljeća, ali i gradonačeniku Grada Mostara i ministru kulture i sporta FBiH Gavrilu Grahovcu-čija nam je potpora svih ovih godina bila iznimno važna.