Matica hrvatska Mostar

header jesen 2
You are here: Početna Novosti Novosti MOSTARSKO PROLJEĆE Na festivalu gostovali Zadrani
MOSTARSKO PROLJEĆE Na festivalu gostovali Zadrani
Ponedjeljak, 03. travnja 2017.

mp zadrani 1a- Dani Matice u Mostaru svakoga proljeća, za mene su izniman događaj, iskreno se veselim festivalu i Mostaru, gdje se, zahvaljujući dragim ljudima i prijateljima, osjecam kao kod svoje kuće. Kao dugogodišnji clan Festivalskog vijeća, drago mi je da festival odrzava kontinuitet izvrsnih kulturnih događanja i da, nadasve, ima svoju publiku.


HNK Zadar posljednjih nekoliko godina sudjeluje sa svojom produkcijama na proljetnoj manifestaciji, i toplo se nadam da ce se ta suradnja održati i u budućnosti – kazao je to ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić, u povodu gostovanja predstave „Ostavljam te“ u izvedbi HNK Zadar na Mostarskom proljeću.

Mostarska publika izvrsno je primila ovo kazališno uprizorenje na Maloj sceni HNK, rađeno prema komadu Edwarda Albee – Marriage Play. 
Režiju potpisuje Matjaž Latin, slovenski redaatelj, kojemu je ovo prva suradnja s HNK Zadar.
Glavne su uloge ostvarili Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber…

 

- Naizgled slična Virginiji Wolf, ova psihološka drama, ipak, na na drukčiji način nudi polazište jednoga duhovnog putovanja i tjera nas da dublje mislimo o sebi i preispitivanju vlastite svijesti. Ona omogućava da ponovno odigramo napasti koje potiskujemo, želje koje nas salijeću... Na trenutke se čini da smo, igrajući se, zagospodarili svojim životima,ali to je ipak samo iskrivljeno ogledalo naših nemoći kojima se smijemo lažnim, prisilnim smijehom.Sigurna sam da u'Ostavljam te' svi možemo prepoznati sami sebe, čak i onda kad nosimo životne krinke – kazala je nakon predstave Jasna Ančić.

mp zadrani 1

mp zadrani 1

mp zadrani 1

mp zadrani 1

mp zadrani 1

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

vecernji_logo2

baner m panorama

POTPORA PROJEKTU MOSTARSKO PROLJEĆE:

Ured vlade RH za BiH

20 godina MP