Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti MLADIM PRAVNICIMA AKADEMIK MUSELIMOVIĆ PRIČAO O SVOJIM ISKUSTVIMA
MLADIM PRAVNICIMA AKADEMIK MUSELIMOVIĆ PRIČAO O SVOJIM ISKUSTVIMA
Ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

muselimovic dani prava 1a
U sklopu manifestacije Dani prava 2017., Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru ugostio je uglednog mostarskog odvjetnika, književnika, kolumnista, akademika Josipa Muselimovića. 

 

Ovaj bard mostarskog i bh. odvjetništva, dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja iz područja svoje profesije, ali i za zasluge u kulturi, između ostaloga i najvećeg staleškog priznanja -  Zlatne plakete Hrvatske odvjetničke komore dr. Ivo Politeo s Poveljom te Zlatnih povelja i plaketa za životno djelo u odvjetničkoj profesiji - Advokatske/odvjetničke komore Bosne i Hercegovine, Advokatske komore Crne Gore, Advokatske komore Makedonije, Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Vojvodine, govorio je o svome bogatom odvjetničkom iskustvu, o povijesti mostarskog odvjetništva, svome književnom i dramskom radu u kojemu je prikazao brojne slučajeve iz prakse, odvjetništvu u različitim povijesnim okolnostima i društvenim mijenama.

Studenti su s velikom pozornošću slušali akademika Muselimovića te brojnim zanimljivim pitanjima i zainteresiranošću za tematiku, po riječima akademika Muselimovića, pokazali kako među njima, budućim pravnicima, itekako ima potencijala.
“Jako sam zadovoljan i oduševljen s koliko su pozornosti i profesori i studenti pratili moje predavanje. Hvala im na pozivu, prijemu i frenetičnom pljesku na kraju”, kazao je Muselimović.

muselimovic dani prava 2

Dekanica Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Vesna Kazazić za Večernji list je kazala:
“Hvala akademiku Muselimoviću na iznimnom predavanju. Studenti su bili oduševljeni. Žao im je što nije i duže trajalo. Već su uzeli njegovu knjigu Moje odvjetničke godine, žele saznati što više o slučajevima iz prakse koje je u ovoj knjizi obradio na izniman način. Nadam se da će biti još mnogo prigoda za ovakva i slična druženja”.

Inače, u utorak, 30. svibnja, akademik Muselimović gostuje na Pravnome fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić gdje će govoriti o aktualnom trenutku pravosudnog sustava, iskustvima iz velikih sudskih procesa, mladim pravnicima u okolnostima društvene zbilje te dramskim i književnim prikazima svojih najznačajnijih slučajeva iz prakse.

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP