Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti Konzulica Kandemir u posjetu Matici hrvatskoj Mostar
Konzulica Kandemir u posjetu Matici hrvatskoj Mostar
Srijeda, 24. siječnja 2018.
Konzulica Kandemir u posjetu Matici hrvatskoj Mostar

Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir posjetila je Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarala s predsjednicom prof. dr. Ljerkom Ostojić.
Premda je tek mjesec dana na dužnosti u Mostaru, konzulica je istaknula da je iznimno sretna zbog ovog posjeta te da je čula mnogo toga lijepoga od dosadašnjih konzula o Matici hrvatskoj.

„Iskreno se nadam da ćemo dosadašnju suradnju između MH Mostar i našega konzulata nastaviti te je ojačati u mnogim područjima“, kazala je konzulica Kandemir.
Predsjednica Ostojić upoznala je konzulicu s programima koji su se do sada, zahvaljujući Generalnom konzulatu Republike Turske u Mostaru, odvijali na Mostarskom proljeću, ali i izvan festivala.

„Raduje nas Vaša spremnost da nas i u godinama koje dolaze obradujete s nekim zanimljivim programom, što posebno vrijedi za programe s etno predznakom. Na taj se način bolje upoznajemo i s umjetnicima i kulturom zemlje iz koje dolaze“, kazala je predsjednica Ostojić te pozvala konzulicu Kandemir na svečanost otvaranja 20. jubilarnog Mostarskog proljeća, 8. travnja 2018.

Uz to, prof. dr. Ostojić predstavila je i nakladničku djelatnost Matice hrvatske Mostar i časopise Cvitak, Suvremena pitanja te Motrišta, u kojima možemo predstaviti i radove umjetnika iz Turske.

Zahvaljujući na iznimnom prijamu, konzulica Kandemir pozvala je izaslanstvo Matice hrvatske Mostar u posjet konzulatu, naglasivši kako se raduje svakoj budućoj suradnji i zajedničkim projektima.
 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP