Matica hrvatska Mostar

banner 2019
You are here: Početna Novosti Novosti NAJAVA ZBIVANJA: Balet „Alisa u zemlji čuda“
NAJAVA ZBIVANJA: Balet „Alisa u zemlji čuda“
Ponedjeljak, 23. travnja 2018.

alisa balet 5

U sklopu Mostarskoga proljeća 2018. – XX. dana Matice hrvatske, sutra, u utorak, 24. travnja u 19 sati, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače na programu je baletna predstava „Alisa u zemlji čuda“, u izvedbi Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.
Sponzor večeri je Lino.

Koreografiju potpisuje Aleksandar Ilić, glazbu – Darja Janošević, kostimografiju – Neira Sinanbašić i Melisa Musić, a scenografiju Vedran Hrustanović.
Uloge:
ALISA – Tamara Ljubičić; KRALJICA SRCE – Ekaterina Vereshchagina; KUHARICA – Jovana Milosavljević; MIŠ – Goran Staniškovski; ZEC – Boris Vidaković; KORNJAČA –.Adnan Đindo 

Ulaznice po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti na infopultu Mepas Malla, u uredu Matice hrvatske Mostar i u Kosači, prije predstave.
RIJEČ KOREOGRAFA (Aleksandar Ilić): Lewis Carroll je čudesnom moći svoje mašte, humorom, logikom izvrnutom naopačke, postavio jednadžbu: je li 2 plus 2 uvijek i nepobitno – 4?
Kao profesor matematike i logike, kao vrsni pisac, zna da ni u što ne treba sumnjati bespogovorno, jer u matematičkoj teoriji 2 plus 2 ne moraju uvijek biti 4, kao što se dvije paralelne prave susreću i sijeku negdje u beskraju. Vjerujte: i snovi i java se nekad i negdje susreću i spoje. Vjerujte u snove, maštajte, a prije svega živite – to je skrivena ideja ove igrarije za djecu i odrasle.

alisa balet 1

alisa balet 2

alisa balet 3

alisa balet 4

alisa balet 6

alisa balet 7

 

Generalni sponzor

ephzhb 2019

Zlatni sponzor

logo hteronet 019

VISOKI POKROVITELJ:

Medijski pokrovitelji

GLAVNI MEDIJSKI POKROVITELJI:

vecernji_logo2

bht-21

prvi_tv

Bljesak LOGO 2

nasa tv

baner m panorama

20 godina MP